Snježna mećava u planinama i poplave u Južnoj Kaliforniji odgođeno tisuće letova

Snježna mećava u planinama i poplave u Južnoj Kaliforniji odgođeno tisuće letova

Snažna zima pogodila je jug Kalifornije. Snijeg, jak vjetar i jaka kiša pogodili su dijelove države u petak. Upozorenja na mećavu bila su na snazi ​​do subote poslijepodne u planinama četiri kalifornijska okruga.

Bilo je i opasno. Na visinama iznad 2000 stopa, oluja je bila prava mećava, zbog čega je putovanje planinskim cestama bilo opasno. A u okrugu Los Angeles, najmnogoljudnijem u zemlji, intenzivna kiša i jaki vjetrovi uznemiravali su stanovnike do kasno navečer. Upozorenje na iznenadnu poplavu bilo je na snazi ​​za gradove Los Angeles, Glendale i Santa Clarita do 2 sata ujutro u subotu, objavio je NYT.

Zabijelilo je i u planinama južne Kalifornije. Obilna kiša, jaki vjetrovi i velike poplave u Los Angelesu i drugim gradovima. Snijeg na mjestima koja ga nisu vidjeli desetljećima. Zabijelilo je i u planinama južne Kalifornije. Obilna kiša, jaki vjetrovi i velike poplave u Los Angelesu i drugim gradovima. Snijeg na mjestima koja ga nisu vidjeli desetljećima. 

Ovo je prva snježna oluja u ovoj zemlji nakon nekoliko desetljeća. Prognostičari su u petak izdali vremenska upozorenja za desetke milijuna stanovnika Kalifornije, koja nije navikla na snijeg.

Snijeg i jaki vjetrovi srušili su dalekovode, ostavljajući više od 100.000 potrošača bez struje u Kaliforniji, javlja francuska novinska agencija AFP.

Iz viših predjela stižu dojave o brojnim problemima u prometu. Stanovnici ovih područja, koji su se čudili neobičnim vremenskim uvjetima, preplavili su društvene mreže fotografijama različitih količina snijega koji pokrivaju njihovu okolicu. Snježne pahulje bile su vidljive čak i oko poznatog natpisa Hollywood u Los Angelesu. U međuvremenu, zbog obilne kiše u nižim predjelima, meteorolozi upozoravaju stanovnike na poplave i odrone. U Los Angelesu je navodno voda na nekim mjestima onemogućila vožnju automobila. Očekuje se da će najugroženiji biti gradovi okruga Ventura, Los Angeles i Santa Barbara, gdje se očekuje 2,5 centimetra kiše u jednom satu.

Zimsko vrijeme zadaje glavobolje i drugim dijelovima zapada Sjedinjenih Država. U Wyomingu je zatvoreno nekoliko cesta, a iz Oregona se izvještava o gotovo rekordnim količinama palog snijega. Otkazivanja letova nastavljaju se gomilati, u petak je nešto manje od 400 letova doživjelo takvu sudbinu, a još gotovo 6000 ih je odgođeno, obavila je RTVSLO. Foto: Reuters

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.