Predsjednik Vlade Andrej Plenković boravi danas u Münchenu

PREMIJER U MUNCHENU

 Predsjednik Vlade Andrej Plenković boravi danas u Münchenu u posjetu Slobodnoj Državi Bavarskoj, gdje se sastao s predsjednikom Vlade Markusom Söderom. Sastanku je prisustvovala i državna ministrica za prehranu, poljoprivredu i šumarstvo Michaela Kaniber.Razgovarali su o gospodarskoj suradnji Hrvatske i Bavarske, koja bilježi kontinuirani rast. U 2017. godini gospodarska je razmjena premašila milijardu eura, a 1,2 milijuna turista iz Bavarske posjetilo je Hrvatsku prošle godine, što je 40 posto ukupnog broja njemačkih turista koji posjećuju Hrvatsku.

 Razgovarali su o budućnosti Europske unije i suradnji na području sigurnosti, obrane i migracija. U tom je kontekstu predsjednik Vlade istaknuo kako se Hrvatska sprema za ulazak u Schengenski prostor i čuvanje vanjske granice Europske unije.Premijer Andrej Plenković susret s bavarskim kolegom ocijenio je odličnim te podsjetio kako suradnja na političkoj, gospodarskoj i sektorskoj razini postoji već 45 godina kroz Stalnu hrvatsko-bavarsku komisiju.

 Kazao je da je predsjednika Vlade Bavarske Markusa Södera ovom prigodom pozvao u posjet Hrvatskoj i izrazio uvjerenje da će se konstruktivna suradnja na nizu područja između Hrvatske i Bavarske još produbiti.Ministrica Michaela Kaniber, podrijetlom iz Hrvatske, izrazila je zadovoljstvo sastankom. „Moram reći da sam jako radosna što moja zemlja Hrvatska napreduje“, poručila je.

 

Vedro

21°C

Zagreb

Vedro

Vlaga: 64%

Vjetar: 11.27 km/h

  • 22 Kol 2018

    Djelomično oblačno 28°C 18°C

  • 23 Kol 2018

    Djelomično oblačno 31°C 16°C

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.