Najbolji svjetski jedriličari nastavljaju svoj boravak u Hrvatskoj. Nakon sjajne organizacije Šibenik 52 Super Series Sailing Weeka u D-Marin Mandalini, prestižnu klasu TP52 ugostit će najveća hrvatska marina. Više od 500 sudionika već je stiglo u Sukošan, a D-Marin Dalmacija bit će domaćin 52 SUPER SERIES Zadar Royal Cupa od 20. do 24. lipnja. Podršku regati je dala i Hrvatska turistička zajednica čiji je direktor Kristjan Staničić, naveo brojne prednosti razvoja ove grane turizma i njegovu vrijednost u promociji Hrvatske.

„Siguran sam da će i Zadar, nakon Šibenika, biti izvrstan domaćin brojnim svjetskim sportašima, jedriličarima i posjetiteljima te tako na najbolji mogući način predstaviti Hrvatsku kao poželjnu turističku destinaciju u cjelini. Hrvatska je već sada prepoznata kao izuzetno kvalitetna nautička zemlja, a događanjima poput ovoga to dodatno potvrđujemo“, smatra direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

Važnost ovakvih događanja za hrvatski turizam na današnjoj su konferenciji za medije istaknuli Burak Baykan, CEO D-Marin grupe, Agustin Zulueta, CEO 52 Super Series i Mihaela Kadija, direktorica Turističke zajednice Zadarske županije.

 „Velik je značaj ovih regata za D-Marin i Doğuş grupu, ali prvenstveno za Hrvatsku i turizam u cijelosti. Već sada mogu najaviti kako se ova prestižna regata vraća na Jadran 2020.“, istaknuo je Burak Baykan, CEO D-Marin grupe.

Ponajbolji svjetski jedriličari Dean Barker i Vasco Vascotto već su bili u Hrvatskoj. Talijan na Luna Rossi je na Jadranu proveo čitavo djetinjstvo, a Australac je na našoj obali osvojio nekoliko regata, uključujući i premijernu TP52 u Šibeniku s Quantumom.Dok su osvajač pet olimpijskih medalja Robert Scheidt, najstariji olimpijski pobjednik u jedrenju Santigao Lange, dvostruki osvajač America's Cupa James Spithill i ostatak jedriličarske kreme na službenom treningu imali posljednje pripreme uoči starta regate, nautički spektakl u D-Marin Dalmaciji pozdravili su i čelni ljudi iz turizma.Od srijede do nedjelje u planu je održavanje deset jedrenja, a službeni start svaki je dan u 12.00 sati. D-Marin Dalmacija domaćin je 52 SUPER SERIES Zadar Royal Cupa od 20. do 24. lipnja.