Rafali na VRO Bljesak, Ministar Anušić: Sigurnost naše Hrvatske nikada nije bila ovoliko vidljiva i izraženija

Rafali na VRO Bljesak, Ministar Anušić: Sigurnost naše Hrvatske nikada nije bila ovoliko vidljiva i izraženija
 

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar obrane Ivan Anušić u ovoj prigodi podsjeća da je “Bljesak” bila jedna od najvećih pobjeda u Domovinskom ratu kojom su hrvatske snage oslobodile oko 500 četvornih kilometara dotad okupiranog zapadnoslavonskog teritorija.

“Ovo je dan koji pripada, prije svega, svakom hrvatskom branitelju, vojniku i policajcu koji se borio za samostalnu i neovisnu Hrvatsku”, rekao je ministar obrane Anušić prisjetivši se ranog jutra u 5:30 sati kada je više od 7 000 hrvatskih vojnika imalo samo jedan cilj – vratiti okupirani dio zapadne Slavonije.

“Nakon 31 sata, iz ove akcije izašli smo kao pobjednici i zato hvala svakom vojniku i policajcu koji je dao doprinos u našem zajedničkom cilju – oslobođenju zapadne Slavonije. Upravo zato u čast svima njima, a posebno onima koji nisu više među nama, preletom moćnih Rafala iznad Okučana simbolično će se poslati snažna poruka hrvatskom narodu – sigurnost naše Hrvatske nikada nije bila ovoliko vidljiva i izraženija!”

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen obilježja “Kristalne kocke vedrine” danas se u Okučanima odaje počast poginulima u vojno-redarstvenoj operaciji Bljesak, a obljetnici će nazočiti i potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić.

Rafali na VRO Bljesak, piloti HRZ-a: 'Prva zadaća moćnih Rafala počast svima zaslužnima za slobodnu Hrvatsku'
U znak zahvalnosti i poštovanja prema svim sudionicima vojno-redarstvene operacije Bljesak, a posebno prema svim hrvatskim braniteljima koji su život položili za hrvatsku slobodu i samostalnost, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva danas 1. svibnja 2024. godine iz vojarne 'Pukovnik Marko Živković' u Velikoj Gorici izvest će svoju prvu zadaću višenamjenskim borbenim avionima Rafale. | Foto: MORH/ T. Brandt

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.