Kada ćemo doznati imena novih ministara?

VLADA

Počele su konzultacije za sastavljanje nove vlade, kako je najavio Andrej Plenković, nakon što je u petak predsjedniku Zoranu Milanoviću predao potpise 78 saborskih zastupnika. 

Tijekom jutra u Vladi su viđeni neki aktualni ministri, a poslijepodne su na sastanak u Banske dvore stigli i predstavnici Domovinskog pokreta.

- Idemo dalje programski razgovarati, koalicijski sporazum, programska načela i to je to. nama je trenutno najbitniji dio je da programski dio usuglasimo, to je srce Vlade, rekao je Mario Radić, Domovinski pokret, dodajući kako danas vjerojatno neže razgovarati o imenima ministara.

Riječ je o novom partneru u Vladi Andreja Plenkovića kojima će pripasti tri resora - demografija, poljoprivreda i gospodarstvo koji se odnosi na dio energetike, industrije i poduzetništva, dok će dio koji se odnosi na zaštitu okoliša pripasti HDZ-u.

Kadrovska križaljka se slaže. Čini se da imena novih ministara nećemo doznati ni danas nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a koja je zakazana za poslijepodne, jer ta će procedura potrajati još nekoliko dana.

Sigurne pozicije u budućoj Vladi imaju Marija VučkovićNina Obuljen-Koržinek i Damir Habijan, a sigurno u novoj Vladi nećemo gledati Ivana Malenicu koji na vlastiti zahtjev odlazi u Sabor na poziciju saborskog zastupnika.

U četvrtak je zakazana prva sjednica Hrvatskog sabora, a nove ministre mogli bismo imati izglasne u Hrvatskom saboru u najboljem slučaju, kako doznaje HRT-ov Šime Vičević, do kraja radnog dijela ovoga tjedna. 

- Premijer je vrlo jasno rekao, ovog tjedna će se svi manje-više znati. Ja bih htio naglasiti da je svaki resor bitan, koji god resor preuzeo. Što se tiče imena, ja ne želim doista licitirati s nijednim imenom. Dakle, svatko donosi osobne odluke. Što se tiče budućih ministra ili ministara koji odlaze, to je također na onome tko je dobio mandat za sastavljanje Vlade. To je premijer, odnosno, predsjednik stranke i predsjednik Vlade. On je jedini koji može izvijestiti o tome tko su članovi nove Vlade, rekao je Damir Habijan, ministar gospodarstva i održivog razvoja.

IZVOR: HRT

POVEZNICA: https://vijesti.hrt.hr/hrvatska/kada-cemo-doznati-imena-novih-ministara--11536344

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.